joi, 19 aprilie 2012

Clatite cu piept de pui

Foi de clatite:
-300 gr. Faina;
-2 ouă;
-200 ml lapte ;

-200 ml apă, apă minerală sau sifon ;
-2 linguri ulei;
-puţină sare;
-2 linguri sos de rosii.
-câteva linguri de ulei pentru prăjit.
Amestecaţi ouale cu făina, într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel sau mixer. Adăugaţi treptat laptele,apa si sosul de rosii. La final adăugaţi sarea si uleiul şi amestecaţi până când obţineţi un aluat subţire şi cremos.Încingeţi o tigaie, la foc mediu, ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi un polonic mic de aluat si distribuiti uniform compozitia pe toată suprafaţa tigăii. Cand aceasta incepe sa se desprinda de pe margini se intoarce si se coace si pe cealalta parte.
Umplutura:
-un piept de pui;
-5 castraveti murati (potriviti de marime);
-maioneza(1 galbenus fiert si unul crud, 400 gr.ulei);
-putina sare si putin piper;
-o legatura patrunjel.

 Se fierbe pieptul de pui, iar dupa ce se raceste se taie cubulete;Castravetii murati se taie si ei cubulete si se amesteca cu pieptul de pui, patrunjelul tocat si maioneza.
Se umplu clatitele cu acesta compozitie si se ruleaza.Se orneaza cu patrunjel.


Pofta buna!Pupici:*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu