luni, 18 iunie 2012

Foietaj cu carne tocata

O reteta simpla si rapida, asa cum imi place mie:D Stau cam prost la capitolul rabdare:)
Cam de ce aveti nevoie pentru a prepara acesta gustare:
Ingrediente:
- 400 gr.carne tocata;
- 2 cepe(potrivite de marime); 
- 3 catei usturoi (doar daca doriti, daca nu merge si fara);
- jumatate pahar de vin rosu (la fel, daca aveti prin casa sau daca doriti);
- 1 punga foietaj;
- 3 oua; 
250 ml bere blonda;
- sare si piper.


Se pune la calit ceapa si usturoiul tocate marunt, dupa care se adauga carnea tocata, vinul, sare si piper si se lasa pe foc pana cand scade tot sucul lasate de acestea.
Se unge o tava cu ulei si se pun 8 foi din aluatul de foietaj unse intre ele cu ulei, dupa care se pune compozitia de carne si se pun celelalte 4 foi deasupra(la fel, unse intre ele cu ulei) si se taie cu un cutit dupa cum doriti sa fie portiile servite.(se taie inainte de a fi dat la cuptor, deoarece dupa ce se va coace, acea compozitie din oua si bere care vin puse deasupra foietajului va fi foarte sfaramicioasa si este posibil sa nu se poata taia cum trebuie, de aceea este de preferat sa nu uitati acest pas:D)
Se bat albusurile spuma impreuna cu putina sare si piper,dupa care se adauga pe rand cate un galbenus.Dupa ce s-au incorporat si galbenusurile se adauga berea, iar aceasta compozitie se toarna deasupra foietajului.Se da la cuptorul preincalzit, pt.aproximativ 30-35 de minute (pana cand prinde o crusta aurie deasupra) la 180 de grade.
Se poate servi cu masline si castraveti in otet:)






Pofta buna!!!:*

2 comentarii:

  1. Stiu reteta.... aparent pare usor de preparat dar necesita multa atentie pentru a iesi delicioasa asa cum ne-o prezinti tu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe langa multa atentie trebuie si mult suflet:D si astfel va iesi delicioasa;)

      Ștergere